Priza remorca 7 pini: schemă + video

Dacă vreți să călătoriți în libertate cu o rulotă sau sau pur și simplu doriți să adăugați un suport de biciclete la vehiculul dumneavoastră, cârligul de remorcare este esențial pentru a face acest lucru posibil. Montarea unei instalații electrice pentru cârligul de remorcare este importantă pentru a asigura transmiterea semnalelor și a atenționărilor luminoase între vehiculul de remorcat și vehiculul care remorchează. În acest articol, vom discuta despre cum să alegeți și să instalați corect priză remorcă 7 pini, precum și despre motivul pentru care este necesară instalarea acestui kit.

Tipuri de prize pentru remorcă

Atunci când vine vorba de instalarea unei prize de remorcare, există două opțiuni de kituri electrice disponibile, unul cu 7 pini și unul cu 13 pini. Diferența dintre cele două tipuri de kituri este dată de numărul de funcții pe care le oferă.
Priză remorcă 7 pini: această este una dintre cele mai comune prize pentru remorcă este suficient pentru a oferi cele mai importante semnalizări de direcție, lumini de ceață, poziții și stopuri, fiind potrivit pentru suporturile de biciclete sau alte ansambluri remorcate simple.

Priză remorcă 13 pini: această este o altă opțiune comună pentru prizele pentru remorcă, această oferind în plus semnalizări de marșarier, alimentare a iluminatului interior al unei rulote sau chiar surse de curent pentru mini-frigidere sau alte dotări suplimentare. Înainte de a alege un kit, este important să luați în considerare nevoile dumneavoastră și să alegeți cel care se potrivește cel mai bine acestora.

Este important să se verifice compatibilitatea prizei pentru remorcă cu sistemul electric al vehiculului și să se respecte instrucțiunile de instalare pentru a se evita problemele și defectarea sistemului.

Tipuri de instalații electrice

Instalarea unei priză remorcă 7 pini poate părea o sarcină simplă, dar este important să se țină cont de poziționarea și montajul corect al acesteia. Există două tipuri de instalații electrice pentru acest scop, unele simple și altele cu modul CAN-BUS. Instalațiile simple se montează în special pe modele de vehicule fabricate înainte de anul 2004, care nu au un sistem de control al defectelor instalației electrice. Pe de altă parte, instalațiile CAN-BUS sunt destinate vehiculelor mai noi, care au sisteme de control avansate. Este important să se verifice compatibilitatea instalației cu vehiculul pentru a asigura un montaj corect și funcționarea optimă a sistemului.

Prizele de remorcă sunt fabricate din mai multe tipuri de materiale, dar cele mai frecvent utilizate sunt aluminiul și plasticul.

 • Prizele din aluminiu sunt ușoare și rezistente la rugină. Ele sunt utilizate în principal în vehiculele de teren sau în cele care sunt expuse la condiții extreme de umiditate și intemperii.
 • Prizele din plastic sunt cele mai ușoare și cele mai economice, dar sunt mai puțin rezistente decât cele din aluminiu. Ele sunt utilizate în principal în vehiculele personale sau în cele care nu sunt expuse la condiții de umiditate sau solicitări mari.

Schema priza remorca 7 pini

priza remorca 7 pini

Poziționare și montaj corect priză remorcă 7 pini

Este important să se ia in considerare compatibilitatea și standardele în vigoare înainte de a achiziționa o mufă de remorcă.

Poziționarea și montajul corect al unei priză remorcă cu 7 pini este important pentru a garanta o conexiune sigură și pentru a evita scurgerile de energie sau probleme cu semnalele de iluminare și frânare. Următorii pași pot fi urmați pentru a asigura o instalare corectă:

 1. Alegeți un loc adecvat pentru a instala priza de remorcă pe vehiculul dvs. Acesta ar trebui să fie ușor accesibil și să permită conectarea cablajelor electrice.
 2. Asigurați-vă că toți conectorii din priză de remorcă sunt curați și fără oxidare.
 3. Conectați cablajele electrice ale prizei de remorca la sistemul electric al vehiculului. Asigurați-vă că toți conectorii sunt încărcați în mod corespunzător și fixați-le cu banda izolatoare sau cu clește.
 4. Instalați priza de remorca în locul ales, fixând-o cu șuruburi.

Cum se fac legăturile standard la priză remorcă 7 pini ?

Legăturile standard pentru o priză remorcă 7 pini pot fi realizate prin următorii pași:

 1. Asigurați-vă că aveți toate instrumentele necesare pentru a face legăturile, cum ar fi șurubelnița, cleștele, bandă izolatoare si conectorii pentru cablaje.
 2. Deschideți capacul prizei de remorca și verificați dacă toți conectorii sunt încărcați corespunzător.
 3. Identificați fiecare fir din priză de remorcă si conectați acestea corespunzător la fiecare pin din prizele de remorca

Cum să fac instalație electrică pentru priză remorcă 7 pini ?

Conectarea instalației electrice a prizei de remorcare cu 7 pini poate fi realizată prin intermediul a trei metode diferite.

Primul mod este prin intermediul blocului de lumini spate al vehiculului, al doilea este prin intermediul cablajului care se conectează direct la instalația electrică a mașinii, iar al treilea este prin intermediul mufelor speciale prevăzute de producător, care sunt specifice anumitor modele de mașini. Este important să se țină cont de compatibilitatea instalației cu vehiculul pentru un montaj corect.

Instalarea unei prize de remorcă poate fi o operațiune complexa si este recomandat sa se apeleze la un electrician auto calificat. In cazul in care vrei sa te ocupi de instalare singur, este important sa urmezi acești pași:

 1. Alegeți un loc adecvat pentru a instala priză remorcă 7 pini pe vehiculul dvs. Acesta ar trebui să fie ușor accesibil și să permită conectarea cablajelor electrice.
 2. Cumpăra toate materialele necesare: priză remorcă 7 pini, cablaje, conectori si orice alte accesorii necesare.
 3. Localizați punctele de conectare ale sistemului electric al vehiculului unde doriți să conectați cablajele prizei de remorca.
 4. Conectați cablajele electrice ale prizei de remorcă la sistemul electric al vehiculului. Asigurați-vă că toți conectorii sunt încărcați în mod corespunzător.
 5. Instalați prizele de remorcă în locul ales, fixându-le cu șuruburi, asigurându-vă că sunt fixate în mod sigur și că nu există nicio scurgere de energie electrică.
 6. Testați sistemul pentru a vă asigura că toate semnalele de iluminare și frânare funcționează corespunzător și că prizele de remorcă funcționează corect.
 7. Este important sa verifici regulile si reglementările in vigoare pentru a te asigura că instalarea ta este conformă și sigura.

O instalatie electrica remorca de calitate este absolut esențială pentru a asigura o experiență de transport sigură și eficientă. Cu această instalație, vei beneficia de o conexiune electrică stabilă între vehiculul tău și remorcă, ceea ce înseamnă că vei putea transporta încărcături prețioase fără griji.

Culori priză remorcă 7 pini

Este important sa amintesc ca instalarea unui sistem electric poate fi periculoasa si este necesar sa se respecte toți pașii si sa se evite lucrurile care nu sunt familiare si sa se apeleze la personal calificat in caz de nevoie.

 • Adaptor de la 7 la 13 pini
  Adaptor de la 7 la 13 pini AD7-13
  20,00 lei
 • adaptor de la 13 la 7 pini tadp 0692
  Adaptor de la 13 la 7 pini AD13-7
  20,00 lei
 • priza remorca plastic cu 13 pini si cablaj pr009
  Priza remorca plastic cu 13 pini si cablaj PR009
  94,01 lei
 • priza remorca plastic cu 13 pini pr008
  Priza remorca plastic cu 13 pini PR008
  43,66 lei
 • mufa remorca plastic cu 13 pini pr007
  Mufa remorca plastic cu 13 pini PR007
  34,44 lei
 • cauciuc de izolare pentru priza remorca pr005
  Cauciuc de izolare pentru priza remorca PR005
  3,26 lei
 • mufa remorca metal cu 7 pini pr004
  Mufa remorca metal cu 7 pini PR004
  19,29 lei
 • mufa remorca plastic cu 7 pini pr003
  Mufa remorca plastic cu 7 pini PR003
  13,47 lei
 • priza remorca plastic cu 7 pini pr002
  Priza remorca plastic cu 7 pini PR002
  15,26 lei

Întrebări frecvente

Cum aleg mufa remorca 7 pini potrivit pentru vehiculul meu?

Selectarea mufei potrivite depinde de cerințele vehiculului dumneavoastră. Consultați manualul vehiculului dumneavoastră sau un profesionist pentru îndrumare.

Pot să instalez priza auto 7 pini singur?

Dacă aveți experiență în domeniul sistemelor electrice auto, îl puteți instala singur. Cu toate acestea, este recomandat să solicitați ajutor profesional dacă nu sunteți sigur.

Ce se întâmplă dacă unul dintre pini nu funcționează?

Dacă întâlniți un pin defect, este esențial să îl remediați prompt pentru a menține siguranța remorcării. Verificați dacă există conexiuni slăbite sau fire deteriorate și înlocuiți-le dacă este necesar.

Priză cârlig remorcă 7 pini este compatibilă cu toate remorcile?

Priza carlig remorca 7 pini este compatibil cu majoritatea remorcilor și rulotelor dacă schema priza 7 pini este legat standard. Cu toate acestea, este esențial să verificați compatibilitatea înainte de instalare.

Cum mă pot asigura că stecher 7 pini rămâne curat și funcțional?

Inspectați periodic priza pentru a vedea dacă există murdărie sau resturi și curățați-o după cum este necesar. În plus, protejați-o de expunerea la apă pentru a preveni coroziunea.

Este necesar să deconectați priza atunci când nu tractați?

Deși nu este obligatoriu, deconectarea prizei atunci când nu este utilizată poate prelungi durata de viață a acesteia și poate preveni orice scurgere de energie electrică pe vehiculul dvs.

Care este diferența între mufa remorca 7 pini și mufa remorca 13 pini?

Mufa remorca 7 pini: Aceasta are șapte pini și este utilizată în mod obișnuit pentru remorci mici și mijlocii sau pentru vehicule mai vechi.
Mufa remorca 13 pini: Acest tip de priză are treisprezece pini și este utilizat pentru remorci mai mari sau mai complexe, cum ar fi remorcile pentru transport greu sau remorcile care necesită alimentare electrică suplimentară.

Pot utiliza un adaptor pentru a conecta o priza cu 7 pini la o priza cu 13 pini sau invers?

Da, puteți utiliza un adaptor pentru a conecta o priza cu 7 pini la o priza cu 13 pini sau invers, dar există unele limitări.

Cum pot verifica dacă am o fișă remorcă 7 pini sau 13 pini?

Cea mai simplă modalitate de a verifica este să numărați pini de pe fișă remorcă. Dacă aveți 7 pini, aveți o fișă remorca 7 Pini, iar dacă aveți 13 pini, aveți o fișă remorca 13 pini.