Adaptor priză remorcă

Temperaturile cresc, iar vacanța sau o mutare sunt la un pas, dar deodată vă dați seama: Ștecherul suportului de bicicletă sau al remorcii nu se potrivește în mașina dumneavoastră. Acest lucru se întâmplă de obicei pentru că remorcile mai vechi au încă prize cu 7 pini, iar majoritatea mașinilor noi au prize cu 13 pini. Pentru a evita un astfel de scenariu, puteți converti fișa cu 7 pini de pe remorcă în una cu 13 pini. Cum se face acest lucru? Citiți mai departe și aflați!

Conversia unei fișe cu 7 pini în fisă cu 13 pini cu un adaptor priză remorcă: de ce?

Pentru a vă asigura că sunteți în siguranță pe șosea cu o remorcă, este important ca toate luminile să funcționeze. Și exact de aceea aveți nevoie de conectorul de remorcă: pentru ca luminile de frână, luminile de mers înapoi și altele asemenea să fie alimentate cu energie și nimic să nu stea în calea conducerii în siguranță cu o remorcă. Pentru a face acest lucru, conectați pur și simplu fișa remorcii, a suportului pentru biciclete sau a rulotei la priza de remorcă a mașinii dumneavoastră.

Dar de ce ați dori să transformați o priză cu 7 pini în una cu 13 pini? Este simplu:

În funcție de tipul de remorcă pe care o tractați cu mașina dumneavoastră, va exista un număr diferit de poli pe priză. Adesea, există încă 7 poli, în timp ce rulotele au de obicei deja instalate prize cu 13 pini.

Sfat: Dacă aveți în fața dumneavoastră o priză cu 7 sau 13 poli se poate determina rapid cu ochiul liber. O fișă cu 13 pini are – surpriză! – 13 poli; o fișă cu 7 pini, pe de altă parte, are doar 7 poli  și arată astfel:

Adaptor priză remorcă

Apropo: Dacă nu aveți încă un cuplaj de remorcă pe mașină, puteți cu ușurință să vă montați singur unul. Dacă cablurile sunt deteriorate grav sau iremediabil, ar trebui să vă procurați un nou kit.

Ștecher cu 7 și 13 pini – Aici se află diferența:

Dar de ce există de fapt prize cu număr diferit de poli? Vă vom explica:

Există remorci care au nevoie de curent doar pentru luminile de frână sau semnalizatoarele de direcție.

Pentru remorcile cu lumini de mers înapoi aveți nevoie de o fișă cu 13 poli.

Rulotele au nevoie, de asemenea, de mai multă energie electrică – de exemplu, pentru un mini-frigider sau similar.

Pe scurt: dacă transformați o priză cu 7 pini în una cu 13 pini, veți avea – în mod logic – 6 poli în plus la dispoziție. Și cu cât mai mulți poli are fișa rulotei dumneavoastră, cu atât mai mulți consumatori pot fi alimentați cu energie electrică. Ștecherii cu 13 pini sunt acum standard nu numai pentru rulotele populare, ci și pentru majoritatea remorcilor moderne.

Converisa unei prize cu 7 pini în una cu 13 pini: de ce aveți nevoie?

Există mai multe modalități de a conecta o remorcă cu 7 poli la mașina dumneavoastră cu o priză cu 13 pini (sau invers):

Conversia fișei cu 7 pini în una cu 13 pini – aceasta este o opțiune.

O altă alternativă este utilizarea unui adaptor priză remorcă.

Sfat: Puteți obține un adaptor priză remorcă pentru acest lucru. Există cabluri adaptoare de la 7 la 13 pini. Sensul invers poate fi, de asemenea, util. În acest caz, ar trebui să obțineți un adaptor priză remorcă de la 13 pini la 7 pini. Cu toate acestea, dacă depindeți în permanență de această schimbare, merită cu siguranță să transformați fișa de 7 pini în una de 13 pini. Vă vom spune cum să faceți acest lucru într-un moment.

Avantajele adaptoarelor pentru priză de remorcă?

Adaptoarele oferă posibilitatea de a integra două prize cu poli diferiți. În plus, articolele sunt disponibile în versiuni rezistente la intemperii și pot fi echipate cu funcții suplimentare. De regulă, adaptoarele sunt potrivite pentru toate prizele obișnuite pentru priză de remorcă. Adaptor priză remorcă asigură un flux sigur de electricitate între vehiculul de tractare și remorcă.

Există dezavantaje pentru adaptor?

Atunci când cumpărați, trebuie să acordați atenție calității pentru a nu primi un adaptor priză remorcă periculos care ar putea deteriora instalația electrică a remorcii sau chiar a vehiculului.

Este recomandabil să achiziționați numai adaptor priză remorcă din surse de încredere. Adaptoarele mai vechi sunt susceptibile la coroziune și nu ar trebui să mai fie utilizate. Adaptorul nu ar trebui să se afle niciodată pe remorcă sau pe vehicul atunci când remorca nu este în funcțiune.